Pro vstup na tuto stránku musíte být starší 18 let.

Vložte prosím datum svého narození:

Jak koktejly a míchané nápoje připravovat?

Celý způsob přípravy by měl respektovat charakter nápoje. Tak například nápoje, které obsahují jako součást smetanu, obvykle vyžadují přípravu v šejkru nebo mixéru proto, aby se jednotlivé složky nápoje dobře spojily. Je jasné, že pokud byste třeba u známého B-52 zvolili jiný postup přípravy než přímo ve sklenici (straight way), těžko byste následně docílili správného „ohnivého efektu“ při snaze nápoj před konzumací zapálit.

Proto se snažte držet předepsaných způsobů přípravy, aby vzniklé nápoje opravdu vypadaly a chutnaly opravdu tak, jak mají.

Ale samozřejmě, pokud vás některý z drinků inspiruje k tomu, že budete sami s mícháním experimentovat, vynalézavosti se jistě meze nekladou!

Vzhled a dekorace míchaných nápojů

Míchané nápoje mají často potěšit nejenom chuťové buňky, ale i vzhled připraveného nápoje výrazně ovlivňuje atmosféru při konzumaci. Slavnostnější a honosnější vzhled nápoje dodá i vašim oslavám správný punc významnosti a výjimečnosti, takže se při zdobení drinků nebojte využít svoji fantazii!

Jaké potřebujete náčiní?

Dozajista ne nadarmo se traduje, že vynikající barman se od průměrného neliší náčiním, ale především znalostmi a dovednostmi. Proto se můžete stát dobrými i vy, aniž byste museli utrácet za drahé barmanské náčiní. Vůbec to není nutné.

Pro začátek vám postačí obyčejné vybavení domácnosti, kde barovou lžičku můžeme nahradit kávovou, drtič ledu můžete nahradit paličkou na maso a utěrkou, strainer sítkem a tak podobně.

Pokud se Vám příprava míchaných drinků zalíbí, může být postupné nakupování barmanského náčiní třeba hezkým nápadem pro různé dárky, na které můžete své okolí nenápadně nasměrovat. Budou z nich mít vlastně nakonec užitek i oni při dalších oslavách!
 

bez zvuku